Lähdin opiskelemaan Lybeckerille visuaalisten taitojeni perusteella. Ensimmäiset puolitoista vuotta opiskelin graafista suunnittelua, mutta kaipasin jotain fyysistä tekemistä. En silti ollut varma puoleen vuoteen, että kannattaisiko minun vaihtaa alaa enää tässä vaiheessa.
Puolen vuoden jälkeen päätin miettiä tosissani muita aloja, ja tapahtumatekniikka tuntui eniten omalta. Olin jo tutustunut tapahtumatekniikan opiskelijoihin koulussa sekä koulun ulkopuolella.
Pääsen edelleen toteuttamaan visuaalisia taitojani, sillä suuntaudun opiskelemaan valoja. Valojen lisäksi pääsen tekemään fyysistä työtä lavojen kokoamisen ja purkamisen merkeissä.
Lavojen kokoamiseen ja purkamiseen on parasta olla kaksi henkilöä töissä. Yksinkin pystyy toimimaan, mutta kahdestaan kaikki on tehokkaammin valmista. Yhteistyö on tärkeä osa tapahtumatekniikkaa.
Valojen paikoille asentaminen on helppoa, liikkuvat valot ovat tietenkin asia erikseen. Valojen tekeminen itsessään vaikutti aluksi hirmuisen monimutkaiselta, mutta perusasioiden oppiminen ei ole tuottanut hankaluuksia. Valoissa pääsee luomaan vaikka minkälaista tunnelmaa. Valot ovat iso osa esityksiä ja tapahtumia.
Valmistumisen jälkeen haluaisin lähteä keikkailemaan ympäri Suomea tai jopa Eurooppaa tapahtumatekniikan merkeissä.
Lybeckerillä on myös valojen lisäksi mahdollisuus suuntautua opiskelemaan äänihommia tapahtumatekniikan puolella. Tähän sisältyy muunmuassa miksaus ja äänittäminen. Olen päässyt yleisesti naputtelemaan mikseriä ja yhdistelemään kaiuttimia toimiviksi. Äänihommat eivät napanneet minua hirveästi, sillä olen enemmän visuaalinen, mutta kukavain kuulee milloin mikäkin kuulostaa hyvältä. Kaikille yhteisesti tulee kuitenkin media-alalla toimimisen kurssi. Lybellä on ollut viihtyisää opiskella, erityisesti ilmapiiri täällä on mahtava.