Korona-ajan myötä ihmiset viettävät enemmän aikaa kotona perheen ja ystävien kanssa. Lisääntynyt aika onkin saanut ihmiset kaivamaan vanhat lautapelit kaapeista ajanvietteeksi. Peliyhteisöstä voi muodostua jopa kaveriporukka.
Peleistä kiinnostunut oululainen Joona Manninen kertoo löytäneensä kavereita pelien kautta. Korona-aika ei kuitenkaan ole vaikuttanut merkittävästi kaveriporukan pelaamiseen.
Joona kertoo pitävänsä erityisesti lautapeleistä.
– Henkilökohtaisesti tykkään enemmän käpistellä figuureja ja kortteja käsin, kuin pelata vain koneella, hän kertoo.
Viime aikoina pelattuja pelejä hänellä on lauta- ja korttipeleistä Descent, Binding of Isaac sekä Uno. Videopeleistä taas Risk of Rain 2, League of Legends, Warframe, Monster Hunter World sekä Avorion.

Lautapelejä voi pelata myös etäyhteyksin erinäisten sovellusten ja nettisivujen kautta. Esimerkiksi Steamista ostettavalla Tabletop Simulatorilla voi pelata lähes kaikkia kortti- ja lautapelejä tietokoneen välityksellä. Tabletop Simulator ei vaadi itse sovelluksen omistamista kuin yhdeltä pelaajalta, mutta pelaamista helpottaa, jos kaikilla se on. Peli toimii siten, että yksi pelaaja luo “pelihuoneen”, johon muut voivat liittyä. Yleisimpiä lautapelejä kuten shakkia voi pelata ilmaiseksi myös eri nettisivuilla. Yksi tällainen sivu on chess.com, jossa käyttäjätunnuksen luomisen jälkeen voi pelata yksin konetta vastaan tai yhdessä jonkun kanssa. Pelikokemus kuitenkin kärsii konkreettiseen lautapelaamiseen verrattuna.
– Lautapelejä pelatessa tietokoneella ei tule oikeaa kontaktia ihmisten kanssa, joten tietynlainen fiilis jää puuttumaan. Siellä pystyy kuitenkin pelaamaan isollakin porukalla, mikä ei aina muutoin ole mahdollista. Lautapelejä pelatessa kaikki ei välttämättä aina pääse paikalle, mutta tietokoneen kautta pääsee vaikka toiselta puolen Suomea, Joona kertoo.
Pelaamisen yhteydessä nousee usein esille myös striimaaminen. Yksi syy seurata pelistriimejä on niiden sosiaalisuus. Striimissä on chat, jonka kautta katsojat pääsevät osallistumaan keskusteluun. Toisena syynä striimeistä oppii kikkoja, jotka voivat pelastaa myös oman pelin jumitilanteista. Joona striimaa joskus kavereilleen Discord-palvelun kautta, mutta ei julkisesti.
